Noticias

18 de gener,2021

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica Mireia Mollà, acompanyada de la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna Maite Cháfer i de el director de l'IVIA Rodolfo Canet, ha fet un recorregut per les instal·lacions de l'IATA per conèixer la investigació que realitza aquest centre. A la vista va assistir també el coordinador institucional de l'CSIC a la Comunitat Valenciana, Juan Fuster. Ver noticia completa

21 de desembre,2020

Es tracta d'una xilanasa extremófila capaç de funcionar al mig alcalí, superior a pH 10 i amb temperatures de 90 graus centígrads Aquesta molècula redueix la quantitat de productes químics necessaris per a l'emblanquiment del paper i proporciona una alternativa més respectuosa amb el medi ambient La troballa s'emmarca en el projecte europeu Woodzymes, liderat pel CSIC Investigadors de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), centre del Consell Superior d'Investigacions...

17 de desembre,2020

Un grup d'investigació de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA-CSIC) observa per primera vegada que els efectes beneficiosos del bacteri probiótica Lactobacillus casei, molt usada en indústria làctia, es deuen a proteïnes adherides a les seues vesícules extracelul·lars Els resultats d'aquest estudi, publicats en Scientific Reports, obrin la porta a entendre millor els mecanismes pels quals els bacteris probióticas es ‘comuniquen’ amb el nostre organisme Investigadors...

01 de desembre,2020

L'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC) participa en un projecte europeu per a crear una eina digital que planifique la producció de les fleques artesanals. El projecte ha sigut nominat en els premis europeus d'Innovació i Tecnologia A través de models matemàtics, l'aplicació permet optimitzar els recursos emprats, la qual cosa, unit a un millor coneixement del mercat local, aconsegueix una major eficiència econòmica i ecològica     Un equip d'investigació de l'...

23 de novembre,2020

Científics de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) desenvolupen el primer mètode inmunoanalítico per a detectar patulina, una toxina present en pomes i derivats com a sucs, compotes i preparats alimentaris per a la població infantil Dues empreses internacionals del sector explotaran la patent, comercialitzant a tot el món la tecnologia desenvolupada pel IATA – CSIC   Investigadors de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), centre del Consell Superior d'...

20 de novembre,2020

Con motivo de la celebración del evento MEDNIGHT: la noche de las investigadoras, el Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos en colaboración con la Casa de la Ciencia del CSIC, ha preparado una actividad divulgativa con la que pretende hacer partícipe a todas las personas interesadas en poner a pruebas sus conocimientos sobre el pan. El pan ha sido considerado durante siglos como uno de los alimentos más populares tanto por su valor nutricional, como por sus características...

12 de novembre,2020

We would like to invite you to join us on the Workshop On-line “Food Packaging and Sustainability: Innovation, recycling, eco-Design and LCA studies”, to be held on December 1st to 3rd, 2020. This Workshop integrates the European project “Food PackagIng open courseware for higher Education and Staff of companies (FitNESS)”. Aims Present and discuss food packaging, sustainability, innovation, recycling processes and implications in safety of materials Present different tools for Eco-design and...

29 de octubre,2020

Un equip d'investigació de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) analitza la influència dels microorganismes intestinals en la incidència del coronavirus i en la gravetat dels símptomes de la malaltia En col·laboració amb l'Hospital Arnau de Vilanova de València investiguen els mecanismes immunològics pels quals el microbioma pot protegir o agreujar la infecció per COVID-19 en pacients amb càncer i població general Un equip d'investigació de l'Institut d'Agroquímica i...

06 de octubre,2020

Ahir el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va anunciar un conjunt d'actuacions per a garantir un transport segur i un nou informe sobre la presència de coronavirus en estacions i trens elaborat pels grups de treball dels investigadors del CSIC Gloria Sánchez (IATA) i Xavier Querol (IDAEA), tots dos formen part del comité d'experts COVID19 de la Comunitat Valenciana. L'anàlisi de les mostres, dut a terme per l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'...

El IATA participa en el proyecto “The V-PLACE – Enabling consumer choice in Vegan or Vegetarian Food Products” aprobado por la EIT Food

01 de octubre,2020

La demanda de productes alimentaris d'origen vegetal s'ha expandit considerablement durant els últims anys a Europa. Els consumidors que desitgen reemplaçar productes d'origen animal parcial o completament, demanden informació correcta, actualitzada i contrastable de les alternatives d'origen vegetal. El projecte V-PLACE té l'objectiu de comunicar als consumidors interessats a mantindre un estil de vida i alimentació més sostenibles, tot tipus d'informació en relació al valor nutricional d'...