Noticias

23 de setembre,2022

Ahir 22 de setembre va tindre lloc en el *IATA la "Postdoc Day", una Jornada multidisciplinària de divulgació de l'activitat d'investigadors postdoc de la Comunitat Valenciana. Aquest esdeveniment, organitzat per la Comissió de Divulgació Científica i Igualtat del IATA, s'emmarca dins de la Setmana Internacional del Postdoc (19 al 23 de setembre). La Jornada va ser inaugurada per Jose F. Marcos (director del IATA), Emilia Matallana Redó (co-directora del I2Sysbio) i Fernando Rey García (...

15 de setembre,2022

El grup de Microbiologia dels Aliments de la Societat Espanyola de Microbiologia ha fallat els Premis a les Millors Tesis Doctorals (període 2018-2021) que s'han entregat en el XXII Congrés Nacional de Microbiologia dels Aliments, celebrat aquesta setmana a Jaén. Entre les tesis premiades es troben les de Marta Selma Royo i Irene Falcó Ferrando, realitzades en el IATA Marta Selma ha rebut el Premi a la millor Tesi Doctoral 2020 en Microbiologia dels Aliments per la seua Tesi Doctoral titulada...

08 de setembre,2022

El IATA ofereix nou llocs de treball per a joves desocupats que no hagen complit els 30 anys i que es troben inscrites com a demandants d'ocupació en el servei públic d'ocupació, d'acord amb el “Programa INVESTIGUE” en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. La informació es pot ampliar en la web del Programa Investigue https://innova.gva.es/es/web/ciencia/e-programa-investigo. Els perfils demandats pel...

31 de agost,2022

La nostra companya la Dra. Gloria Sánchez va ser entrevistada ahir en en el programa de *Notícias del canal de TV À Punt, en relació a l'alerta sanitària emesa per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (*AESAN) per presència de virus d'Hepatitis A en fruites del bosc congelats procedents de Bèlgica. Aquest fet és molt poc habitual ja que la presència del virus en bosses de congelat només podria deure's a alguna contaminació en el moment de la recol·lecció o a través d'aigua...

29 de agost,2022

El passat 17 d'agost va morir el nostre company Francisco Piñaga Otamendi, Professor d'Investigació jubilat. El Dr. Piñaga va desenvolupar la seua carrera investigadora en el IATA on els seus treballs es van centrar inicialment en el camp de la deshidratació d'aliments, continuant més tard amb l'estudi d'enzims fúngics d'interés en la tecnologia d'aliments. El Dr. Piñaga va exercir a més diversos càrrecs de gestió en el nostre centre, sent Secretari de l'institut (1979-1983), Vicedirector (1993...

08 de agost,2022

La Universitat de València ha concedit els dos Premis Extraordinaris de Doctorat corresponents a l'àrea de Bioquímica, Biologia Cel·lular i Molecular del curs 2021-2022 a dues doctorandes del grup de Biologia de Sistemes en Llevats d'Interés Biotecnològic del IATA, Lucía Ramos i Sara Muñiz. La tesi de Lucía Ramos,Translational repression and novel functions of Cth2 in the Saccharomyces cerevisiae response to iron deficiency, va ser dirigida per Sergi Puig i Mª Teresa Martínez Pastor (UV) i...

04 de agost,2022

El nostre company Fidel Toldrá, Professor d'Investigació en el grup Bioquímica, Tecnologia i Innovació de la Carn i Productes Carnis, ha sigut triat "Fellow" de la Divisió d'Agricultura i Química d'Aliments de la Societat Americana de Química-ACS en reconeixement a les seues contribucions i assoliments en el camp de la Ciència i Tecnologia d'Aliments. Enhorabona!.

21 de juny,2022

Un treball coordinat per Ana Salvador i Teresa Sanz, investigadores del Grup de Propietats Físiques i Sensorials dels Aliments del IATA ha aconseguit la substitució total de greixos sòlids com a mantega, margarina, greix de palma i greix de coco, per oleogels, en l'elaboració de croissants i altres aliments de brioixeria i confiteria. L'estructura i les propietats sensorials del producte són molt similars a les de l'aliment convencional, però amb un perfil lipídic saludable. En l'estudi, dut a...

17 de juny,2022

El passat 15 de juny vam rebre la visita dels estudiants de la "Summer School on Fermented foods: quality, safety, and sustainability" (FerNuts 2022), de la Universitat de València. La Summer School amb una duració de cinc dies, s'emmarca dins de les Short Term Mobilities(STM) de l'Aliança FORTHEM, formada per 7 universitats europees. Aquest programa mostra als estudiants els majors avanços de la investigació en Aliments Fermentats desenvolupats en la Universitat de València des de tres...

15 de juny,2022

El projecte d'I+D Cavawinner, en el qual participava el grup del IATA dirigit pel Dr. José Manuel Guillamón, ha arribat a la seua final després de quatre anys de desenvolupament. Aquesta iniciativa, que arrancava amb l'objectiu de posicionar el cava espanyol enfront d'altres vins espumosos internacionals, s'ha basat en la incorporació de noves tecnologies al sistema d'elaboració tradicional d'aquest producte, amb la fi també de reduir els seus costos de producció i millorar la qualitat final....