Noticias

21 de juny,2021

El passat 16 de juny Amparo López Rubio va participar com a ponent en la sessió "Sustainable agro-food packaging" del Food4Future World Summit, el major congrés europeu sobre tecnologia d'innovació en la indústria d'aliments i begudes. En aquesta sessió es va mostrar una breu descripció de la situació actual, les opcions disponibles i les tendències futures cap a una major sostenibilitat dels envasos, destacant com la naturalesa pot inspirar futurs desenvolupaments de materials. Teresa Jiménez...

18 de juny,2021

El Dr. Fidel Toldrá, Professor d'Investigació en el IATA, ha impartit la conferència convidada titulada "Adding value to meat and *fish by-products through protein hydrolysis for the generation of bioactive peptides" en el "International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems 2021" (DOF 2021) que es va celebrar en Guanzhou (la Xina) del 17 al 19 de juny de 2021. El Dr. Toldrá també ha actuat el 17 de juny com Chairman de la sessió 1a sobre Salut que ha tingut 7...

11 de juny,2021

Mª Carmen Collado, científica titular del departament de Biotecnologia del IATA-CSIC, ha guanyat el Premi a la Investigació de la Fundació Jesús Serra en la categoria d'investigació clínica, ex aequo amb Borja Ibáñez, director del departament d'Investigació Clínica del Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC) i cardiòleg en la Fundació Jiménez Díaz. La línia de treball de Mª Carmen Collado s'emmarca en l'establiment d'associacions entre la microbiota humana, alimentació i la...

09 de juny,2021

El passat 8 de juny, Amparo López, del Grup d'Envasos de IATA i Marta Martínez-Sanz, del CIAL (Madrid), van impartir el seminari en línia "Dosi contra el plàstic (embalatge sostenible)", organitzat per la Fundació Eurocaja Rural. Les investigadores van exposar nombroses alternatives als envasos tradicionals, presentant altres materials sostenibles i ecològics, destacant els diferents avanços i opcions reals que poden adoptar-se, tant a curt com a mitjà termini, en els hàbits industrials i de...

08 de juny,2021

La nostra companya Laura Laguna, investigadora Ramón y Cajal en el laboratori SensIATA, del departament de Ciència d'Aliments del IATA, ha sigut triada nou membre de l'Acadèmia Jove d'Espanya.. Dijous passat, 3 de juny, la Junta General de l'Acadèmia Jove d'Espanya va triar 10 nous Acadèmics de Número. En el procés de selecció ha participat un comité internacional independent format per investigadors de gran prestigi que abasten diferents àrees del coneixement. A aquesta convocatòria es van...

01 de juny,2021

Dins del cicle de "Parlem amb experts. Hui parlem de..." que organitza l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de la Comunitat de Madrid, el passat 26 de maig la nostra companya Cristina Molina Rosell, del grup de Cereals i Productes Derivats, va impartir una conferència en línia amb el títol "El gluten: realitat o ficció". L'objectiu d'aquesta conferència va ser proporcionar la informació necessària per a conéixer el paper del gluten en el desenvolupament de diversos aliments i les seues...

31 de maig,2021

Durant els dies 25 i 26 de maig s'ha celebrat la reunió del projecte europeu Woodzymes en el qual participa el grup d'Enginyeria Molecular d'Enzims del IATA, dirigit per l'investigador Julio Polaina. El projecte Woodzymes es fonamenta en la bioeconomia sostenible aplicada a la indústria de la fusta, amb l'objectiu de reemplaçar la química clàssica per una altra amb un impacte ambiental menor secundant-se de l'ús d'enzims extremófilos, així com de l'obtenció de subproductes útils per a noves...

28 de maig,2021

El passat 27 de maig, els nostres companys Luis González-Candelas,del grup Fisiologia, Patologia i Biotecnologia Postcollita, i José F. Marcos, del grup Proteïnes i Pèptids Bioactius, van participar en el 2n webinar tècnic de la iniciativa Innotransfer de la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV). Aquestes trobades tècniques pretenen donar visibilitat a oportunitats d'innovació, detectades per la FPCUV en diferents àrees agrotech, davant empreses, associacions i cooperatives,...

26 de maig,2021

El Dr. Fidel Toldrá, del Grup de Bioquímica, Tecnologia i Innovació de la Carn i Productes Carnis del IATA, va impartir la conferència "BONES PRÀCTIQUES D'ÚS D'ADDITIUS. CAS PRÀCTIC", dins de la Jornada "Bones pràctiques de l'ús d'additius, Innovació i Legislació", organitzada per la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la CV (FEDACOVA) al costat de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i que es va desenvolupar el passat 20 de maig en format virtual.. El Dr. Toldrá va centrar la seua...

19 de maig,2021

El passat 12 de maig es van impartir unes xarrades/taller divulgatives a l'alumnat de 3r i 4t de primària del *CEIP Sant Angel de la Guarda, a València. Amb el títol de "La Ciència al Descobert", aquesta activitat té com a objectiu portar la ciència als centres educatius. L'activitat ha sigut organitzada per Paco Romero, del IATA i ha comptat amb la participació d'Ana Rosa Ballester i Ana Perea, del IATA i de Mónica Gandia, de la UV.