Noticias

07 de desembre,2023

L’estudi «Desenvolupament d’un film d’encoixinament agrícola actiu i biocircular», coordinat per José Maria Lagarón Cabello, investigador del grup de Nous Materials i Nanotecnologia per a aplicacions alimentaries de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA) i per Luis Cabedo Mas, integrant del grup d’investigació PIMA - Polímers i Materials Avançats de la Universitat, té com a finalitat desenvolupar un film biodegradable i agrocompostable que siga capaç d’encapsular i alliberar...

15 de juny,2023

Centres d'investigació, empreses i altres entitats de l'àmbit agroalimentari han arrancat el projecte "Go Superfood", que pretén millorar, a través pràctiques innovadores de fertilització agronòmiques, les característiques de cultius convencionals i convertir-los en potencials superaliments. El grup de Microbioma, Nutrició i Salut de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), liderat per la investigadora Yolanda Sanz, és un dels grups que integren el projecte. El projecte...

15 de juny,2023

Chema Lagarón, investigador del Grup d'investigació en Nous materials i Nanotecnologia per a aplicacions alimentàries de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), ha obtingut l'esment especial en el premi a la millor patent en la segona edició dels Premis a la Millor Invenció Protegida mitjançant Drets de Propietat Industrial, atorgat per l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM). El jurat ha estimat que la proposta es mereix una “especial valoració” sobre la resta de...

27 de octubre,2022

Fidel Toldrá Vilardell, Professor d'Investigació en l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (CSIC), ha sigut guardonat amb el International Lectureship Award de la American Meat Science Association (AMSA). Aquest Premi és el màxim guardó d'aquesta Associació i va ser establit en 1992 en honor a la persona triada per les seues reconegudes contribucions internacionals en el camp de la ciència i tecnologia de la carn, i el lideratge i promoció d'activitats internacionals que fomenten la...

19 de octubre,2022

Els passats dies 17 i 18 d'octubre de 2022 va tindre lloc en el IATA la JORNADA GRATUÏTA «Estratègies de valorització de residus per a l'obtenció de compostos d'alt valor afegit» en format en línia i presencial, amb la participació de 12 ponents de diversos països (Espanya, l'Argentina, l'Equador, Xile, el Perú, el Brasil i Cuba). L' Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC), el Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament (CYTED) i la plataforma...

17 de octubre,2022

Amb motiu de la pròxima celebració de la Setmana de la Ciència, i del Dia Mundial de l'Alimentació, que se celebra el pròxim 16 d'octubre, el IATA acull l'exposició itinerant del CSIC "Les molècules que mengem". L'exposició consta de 20 panells i se situarà en l'hall del IATA. És d'accés lliure i està dirigida al públic general i a estudiants. En ella es mostra el paper fonamental que l'alimentació juga en la vida de les persones, explica la intervenció de sentits com l'olfacte i el gust en...

03 de octubre,2022

Un any més el IATA ha sigut present en les activitats de la Nit Europea de les Investigadores. D'una banda, Amparo López i Gloria Sánchez van participar amb la seua xarrada "Caques, microplàstics i aliments" en l'esdeveniment "Monòlegs científics MEDNIGHT", celebrat el dimarts 27 de setembre en el local La Fàbrica de Gel. I per un altre, els integrants dels grups liderats per Mª Carmen Collado i Yolanda Sanz van estar en la Fira de Ciència amb el taller "I Gut the power: el poder dels aliments...

23 de setembre,2022

Ahir 22 de setembre va tindre lloc en el *IATA la "Postdoc Day", una Jornada multidisciplinària de divulgació de l'activitat d'investigadors postdoc de la Comunitat Valenciana. Aquest esdeveniment, organitzat per la Comissió de Divulgació Científica i Igualtat del IATA, s'emmarca dins de la Setmana Internacional del Postdoc (19 al 23 de setembre). La Jornada va ser inaugurada per Jose F. Marcos (director del IATA), Emilia Matallana Redó (co-directora del I2Sysbio) i Fernando Rey García (...

15 de setembre,2022

El grup de Microbiologia dels Aliments de la Societat Espanyola de Microbiologia ha fallat els Premis a les Millors Tesis Doctorals (període 2018-2021) que s'han entregat en el XXII Congrés Nacional de Microbiologia dels Aliments, celebrat aquesta setmana a Jaén. Entre les tesis premiades es troben les de Marta Selma Royo i Irene Falcó Ferrando, realitzades en el IATA Marta Selma ha rebut el Premi a la millor Tesi Doctoral 2020 en Microbiologia dels Aliments per la seua Tesi Doctoral titulada...

08 de setembre,2022

El IATA ofereix nou llocs de treball per a joves desocupats que no hagen complit els 30 anys i que es troben inscrites com a demandants d'ocupació en el servei públic d'ocupació, d'acord amb el “Programa INVESTIGUE” en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. La informació es pot ampliar en la web del Programa Investigue https://innova.gva.es/es/web/ciencia/e-programa-investigo. Els perfils demandats pel...