Balanç molt positiu del projecte Cavawinner que busca millorar i posicionar el cava espanyol enfront d'altres espumosos

Amb l'objectiu posat en la millora i posicionacionamiento del cava espanyol enfront d'altres vins espumosos internacionals, el projecte d'I+D Cavawinner fa balanç posat en marxa fa dos anys per un consorci d'empreses i entitats d'investigació. Els primers resultats estan sent positius i permetent la generació de nous coneixements entorn del cava. Aquest projecte treballa també per l'optimització dels costos de producció i enfocar-se als gustos del consumidor internacional.

Huit socis empresarials (Caves Vilarnau -líder del projecte-, Cellers Bilbaïns - VINYA POMAL, Juvé & Camps, GRAMONA, Domini de la Vega, Celler Sant Valero, Mecanitzacions Alabeses i #Trefinos) i cinc organismes d'investigació de referència nacional (ainia centre tecnològic, IATA CSIC - Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments, Universitat Rovira i Virgili - URV, Universitat de València - UV i Centre Tecnològic del Vi - VITEC) estan desenvolupant aquest projecte que compta amb el suport financer del programa CENT del CDTI Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial.

El grup d'investigació del IATA de biologia de sistemes en llevats d'interés biotecnològic, formen part del projecte, comptant amb el lideratge del Dr. José Manuel Guillamón i la Dra. Amparo Querol.

Text original de Tecnovino, punxar ací per a veure publicació completa.