Mª Carmen Collado, guanyadora del Premi a la Investigació de la Fundació Jesús Serra

Mª Carmen Collado, científica titular del departament de Biotecnologia del IATA-CSIC, ha guanyat el Premi a la Investigació de la Fundació Jesús Serra en la categoria d'investigació clínica, ex aequo amb Borja Ibáñez, director del departament d'Investigació Clínica del Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC) i cardiòleg en la Fundació Jiménez Díaz.
La línia de treball de Mª Carmen Collado s'emmarca en l'establiment d'associacions entre la microbiota humana, alimentació i la salut en el binomi matern-infantil. Més concretament, el seu equip investiga l'impacte de les exposicions primerenques (factors perinatals, ambientals i genètics) en la microbiota així com en components específics de la llet materna (incloent marcadors immunes, metabòlits, oligosacàrids, microbiota), i el seu impacte en la salut del xiquet i del futur adult.

Els Premis a la Investigació de la Fundació Jesús Serra tenen com a objectiu aprofundir a través de la investigació en la relació entre nutrició, alimentació i salut i estan dotats econòmicament de 35.000 euros per cada categoria. Aquesta iniciativa està dirigida a científics de fins a 45 anys especialitzats en nutrició i alimentació.
La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc dimecres que ve, 16 de juny a les 19:30h, a Madrid.