Finalitza amb èxit el projecte Cavawinner

El projecte d'I+D Cavawinner, en el qual participava el grup del IATA dirigit pel Dr. José Manuel Guillamón, ha arribat a la seua final després de quatre anys de desenvolupament. Aquesta iniciativa, que arrancava amb l'objectiu de posicionar el cava espanyol enfront d'altres vins espumosos internacionals, s'ha basat en la incorporació de noves tecnologies al sistema d'elaboració tradicional d'aquest producte, amb la fi també de reduir els seus costos de producció i millorar la qualitat final.

Els resultats de Cavawinner permetran que molts cellers del sector puguen implementar canvis orientats a l'elaboració d'un “cava de qualitat superior” i a la millora del procés productiu. En aquest sentit, cal afegir que aquests assoliments suposaran una millora considerable en el control de la qualitat i la seguretat alimentària del cava.

El consorci de Cavawinner l'han conformat huit socis empresarials: Vilarnau – com a líder del projecte-, Mecanitzacions Alabeses, Cellers Bilbaïns, Trefinos, Juvé&Camps, Gramona, Domini de la Vega i Cellers Sant Valero. A més, la iniciativa ha comptat amb la participació de cinc organismes d'investigació: l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments IATA-CSIC, VITEC-Centre Tecnològic del Vi, AINIA,la Universitat Rovira i Virgili i Enolab-Universitat de València. Cavawinner ha comptat amb un pressupost global de 6,1 milions d'euros i s'ha dut a terme gràcies al suport financer del programa CENT del CDTI.

Web del projecte: http://www.cavawinner.com/