DTWINE2021, projecte del IATA per a produir de forma més sostenible vins amb menys alcohol

El Grup de Biologia de Sistemes en Llevats d'Interés Biotecnològic del IATA, liderat per Amparo Querol, està duent a terme el projecte d'investigació DTWINE2021, una iniciativa que busca aplicar i consolidar la tecnologia dels bessons digitals en el sector del vi amb dos objectius concrets: aconseguir una producció més sostenible i respondre a les noves tendències de consum de vins amb menor graduació alcohòlica i perfils aromàtics rics. El projecte preveu el desenvolupament de bessons digitals, el monitoratge avançat i l'aplicació d'algorismes de control predictiu de models per a fer costat als enòlegs en els seus treballs.
En aquest projecte, liderat pel IATA, també participen el Grup de Biosistemes i Enginyeria de Bioprocessos de l'Institut d'Investigacions Marines (IIM-CSIC), l'empresa Cellers Ramón Bilbao i l'empresa Instal·lació i Control d'Energia i Fluids (INCONEF).
Mé informació: https://delegacion.comunitatvalenciana.csic.es/el-csic-lidera-un-proyect...